Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Meer daden, minder woorden
14 november 2023, 00:00
David van Oord

Het uitstel is het gevolg van adviezen van de Raad van State, die verzocht om verduidelijking van de regels, met name met betrekking tot de grenswaarde voor CO2-uitstoot per gereisde zakelijke kilometer van werknemers, die vanaf 2030 van kracht zal zijn.

Dit besluit is bedoeld om werkgevers met minimaal 100 werknemers te verplichten te rapporteren over het zakelijke verkeer en woon-werkverkeer in het kader van CO2-reductie. Voor werkgevers die onder het besluit vallen, betekent het uitstel dat ze in 2024 alleen over de tweede helft van het jaar zullen rapporteren over de gereisde kilometers van werknemers voor zakelijk verkeer en woon-werkverkeer. Eerder rapporteren is echter optioneel en kan handig zijn voor organisaties die een volledig beeld willen krijgen van hun jaarlijkse CO2-uitstoot op mobiliteitsgebied.

De rapportage moet binnen zes maanden na afloop van het kalenderjaar worden ingediend. Het niet naleven van deze regels kan leiden tot financiële sancties. Werkgevers kunnen hun rapportages indienen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het uiteindelijke doel van dit besluit is om in 2030 1,5 megaton CO2-uitstoot te verminderen.

Terug naar overzicht


Verder lezen?

Zorgeloos van flexkracht naar flexvermogen door kennis, maatwerk en Rotterdamse daadkracht. Bent u toe aan minder woorden en meer daden?

+31 (88) 245 87 00
Contact opnemen