Cookie preferences
SettingsI agree
Actions speak louder than words
15 april 2024, 00:00
David van Oord

In een decennium is dit aantal zelfs verdubbeld, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. De stijging is vooral merkbaar in sectoren zoals distributie, vervoer, bouw, zakelijke dienstverlening en communicatie. Steeds meer professionals kiezen ervoor om hun diensten als zelfstandige aan te bieden.

De overheid tracht al geruime tijd schijnzelfstandigheid aan te pakken. Bij schijnzelfstandigheid ontberen zzp'ers sociale rechten van werknemers in loondienst, terwijl ze wel sterk afhankelijk zijn van één bedrijf. De handhaving van de regels rondom schijnzelfstandigheid, die lange tijd stil lag, wordt vanaf 2025 weer opgepakt. Daarnaast worden ook fiscale voordelen voor zzp'ers beperkt. Dit brengt risico’s met zich mee.

MultiFlexx verzorgt daarom de volledige administratie rondom de inzet van zzp’ers binnen uw organisatie. Met onze zzp-Service voorkomt u schijnzelfstandigheid en financiële risico’s. Wij verzorgen adequate administratie en contractbeheer, waarmee u extra kosten, financiële claims, boetes en ongewenst werkgeverschap voorkomt. Ook adviseren we u over rechtmatige inzet van zzp’ers. Vanuit onze expertise zijn we op de hoogte van alle relevante wetswijzigingen en anticiperen daarop.

Back to the overview


Read further?