Meer daden, minder woorden
11 april 2018, 13:30 - 17:30 Onderwijs Erasmus Universiteit Rotterdam Direct aanmelden

Flexibilisering van de onderwijsmarkt; Kans of hoofdpijndossier

Flexibel personeel is een vast onderdeel van de arbeidsmarkt geworden. Elk bedrijf werkt met een flexibele schil. Wat betekent dit voor uw onderwijsinstelling? Voor het personeelsbeleid? Voor u als manager? Ziet u kansen of zorgt het alleen voor hoofdpijn?

Prof. dr. Henk Volberda, Directeur EURflex Laurien Poleij en Prof. dr. Margriet Sitskoorn nemen u mee in de wereld van flexibele arbeidskrachten en laten u zien hoe u daar het meest van kunt profiteren, als onderwijsinstelling èn als manager.

Henk Volberda, hoogleraar Strategisch Management & Ondernemingsbeleid en Director Knowledge Transfer aan de Rotterdam School of Management, neemt u mee in de wereld van ‘de flexibele organisatie’. Prof. Volberda maakt voor uw organisatie een gratis Quick Scan Flexibiliteit als u de enquête tijdig invult. U ontvangt de scan voor het seminar zodat u het mee kunt nemen. Uw persoonlijke inlogcode ontvangt u van ons na inschrijving.

Zorgt flexibilisering ook voor kansen? Hoe herken je die en hoe zet je die om in een voordeel? Laurien Poleij, Directeur EURflex, licht aan de hand van een businesscase, de inzet van de MultiFlexx Inzetmatrix® toe. EURflex is het concern uitzendbureau van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Wat was de trigger om de Inzetmatrix® te gebruiken? Welke kansen werden geïdentificeerd? En wat zijn de geleerde lessen?

Flexibilisering raakt ook de mens achter de organisatie. Hoe ga je als manager met verandering om? Wanneer voelt flexibilisering als een logische flow en wanneer wordt het hoofdpijn? Margriet Sitskoorn, Hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Katholieke Universiteit Tilburg, legt uit hoe continue veranderingen, zoals flexibilisering, invloed hebben op uw hersenen en uw gedrag. Hoe kunt u het maximale uit uzelf halen en uw prestaties als manager verbeteren?

Programma

13:30 - 14:00 Ontvangst en inloop zaal Cum Laude
14:00 - 14:10 Opening door Marc Sitskoorn in de Senaatszaal
14:15 - 14:45 Henk Volberda; de wereld van de flexibele organisatie.

Voorafgaand aan het bezoek wordt u uitgenodigd om een enquête in te vullen. De presentatie is interactief op basis van alle antwoorden.

14:50 - 15:20 Laurien Poleij; Businesscase EURflex en de MultiFlexx InzetMatrix®
15:25 - 15:55 Margriet Sitskoorn; Haal het maximale uit jezelf
16:00 - 16:10 Afsluiting
16:10 - 17:30 Netwerkborrel in zaal Cum Laude
 • MultiFlexx Onderwijsseminar

  Datum: 11 april 2018
  Plaats: Burgemeester Oudlaan 50
  Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam
  Tijd: 13.30-17.30

 •  

  De Senaatszaal bevindt zich in de Erasmus Building. Parkeren kan in de Erasmus Plaza (zie plattegrond).

MultiFlexx is ruim 25 jaar gespecialiseerd in de organisatie en beheersing van flexibel personeel. Jarenlange relaties met onderwijsklanten als de Erasmus Universiteit, hogescholen en ROC's over het hele land, hebben veel kennis en ervaring opgeleverd. Wij vinden het dan ook passend om die met u te delen, zodat we gezamenlijk zonder hoofdpijn alle kansen kunnen benutten.

Inschrijfformulier

N.B.: Gebaseerd op de Quick Scan Flexibiliteit zal u een gepersonaliseerde rapportage ontvangen met betrekking tot uw bedrijf. Tevens zullen deze gegevens geanonimiseerd worden verwerkt in de presentatie, zodat deze voor uw groep uniek is. Met de gegevens zal vertrouwelijk worden omgegaan.
Terug naar overzicht