Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Meer daden, minder woorden
4 maart 2024, 00:00
David van Oord

Dit is een belangrijke stap richting de opheffing van het handhavingsmoratorium dat op 1 januari 2025 van kracht moet gaan. Dit plan biedt inzicht in de aanpak van de Belastingdienst met betrekking tot de controle op de arbeidsrelaties van zzp'ers. Het handhavingsplan omvat een gedetailleerd 3-sporenbeleid:

1. Actieve samenwerking met de markt: de Belastingdienst zal samenwerken met partijen die fiscale en sociale verzekeringsverplichtingen naleven.
2. Specifieke aandacht: sectoren met een verhoogd risico op overtredingen krijgen bijzondere aandacht.
3. Reguliere klantbehandeling: de aanpak wordt gevormd binnen de standaard klantbehandeling, zonder gebruik te maken van specifieke voorkennis.

Het handhavingsplan wordt aangevuld met een memo waarin de gevolgen van handhaving voor btw en inkomstenbelasting worden toegelicht. Dit brengt duidelijkheid voor zowel werkgevers als zzp'ers over wat zij kunnen verwachten bij naleving van de arbeidsrelaties.

Het doel van overheid is om te zorgen voor effectievere controle op arbeidsrelaties. Hierdoor ontstaat een eerlijker speelveld voor alle betrokken partijen op de arbeidsmarkt.

Terug naar overzicht


Verder lezen?

Zorgeloos van flexkracht naar flexvermogen door kennis, maatwerk en Rotterdamse daadkracht. Bent u toe aan minder woorden en meer daden?

+31 (88) 245 87 30
Contact opnemen